Binnen werkzaamheden

Binnen onderhoudsschilderwerk

Een woning ziet er pas echt mooi en verzorgt uit, wanneer er geen verkleuringen of beschadigingen op de muren zitten. En het is natuurlijk ook mooi om doormiddel van een nieuwe kleur op de muur je interieur een nieuwe look te geven! Of willen je kinderen graag een leuke kleur op hun slaapkamer? Ook dat kan natuurlijk.
Maar regelmatig het schilderwerk binnen in je huis bijwerken is niet alleen belangrijk voor het oog, maar ook voor de bescherming van je huis. Er zijn 3 belangrijke punten te benoemen als het gaat om de bescherming van de binnenzijde van de woning door middel van schilderwerk namelijk:
bescherming tegen slijtage: dit geld vooral voor ondergronden die veel belast worden, zoals bijvoorbeeld een trap of deur, hier zorgt goed schilderwerk er echt voor dat het materiaal langer mee gaat
bescherming tegen vocht: binnen schilderwerk zorgt ervoor dat het vocht in huis niet intrekt in de ondergronden
bescherming tegen schimmels: Goed schilderwerk kan ook geen goede bescherming bieden tegen schimmels. Dit is vooral belangrijk op plekken waar veel vocht is, zoals op de badkamer.

Spuitwerk

In sommige gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van een spuittechniek voor het aanbrengen van de verf. Deze techniek kent als voornaamste voordeel dat het minder structuur geeft dan met een verfroller. We gebruiken deze techniek voornamelijk voor het behandelen van houtwerk, bijvoorbeeld voor een trap, deur of kast. Wij bekijken graag per werk of deze techniek de beste keus is, om dit zeker te weten is het dus het beste om even een afspraak te maken!

Behang

Naast het schilderen van de wanden in je huis, is het natuurlijk ook mogelijk om de wanden te voorzien van behang en ook hiermee helpen wij je graag. Een voordeel van behang is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende soorten, van drukke tot rustige patronen en van veel structuur tot glad. Hiernaast is ook fotobehang mogelijk, hiervoor heb je echter wel een goede ondergrond nodig. Het is natuurlijk erg afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken en of je hiervoor beter kunt schilderen of behangen, mocht je hierover twijfelen kan je natuurlijk altijd contact opnemen.

Glasweefselbehang

Er zijn veel verschillende soorten behang, waaronder glasweefselbehang en dit is er een die we toch even apart willen vermelden omdat dit een aantal grote voordelen kent. Dit is een erg sterk behang en scheur overbruggend, dit is een groot voordeel bij een oudere woning waarbij vaak scheuren voorkomen. Daarnaast is het vochtbestendig en daardoor niet alleen geschikt voor de slaap- en woonkamer maar ook voor de badkamer! Hiernaast is het behang verkrijgbaar in veel verschillende weefselsoorten en motieven en kan je ook nog kiezen tussen mat en hoogglans en zelf de kleur bepalen!

Sierpleister

Sierpleister is een techniek van muurafwerking, waarbij een soort kunsthars gebonden materiaal op je muur word aangebracht. Sierpleister kan aangebracht worden in elke gewenste kleur en met verschillende korreldiktes en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. De voordelen van sierpleister zijn dat het kras- en stootvast is, duurzaam (het blijft erg lang mooi) en is ideaal om wanden die er erg slecht aan toe zijn weer in mooie staat te brengen!

Metal stud plafond/wanden

Een metal stud plafond of wand is een niet dragend(e) plafond/binnenwand die opgebouwd is uit metalen profielen met daar gipsbeplating tegen aan geschroefd. Een metal stud wand is bijvoorbeeld zeer geschikt om van 1 ruimte 2 ruimtes te maken, op die manier kan er eenvoudig een extra kamer of kantoor gerealiseerd worden. Met deze methode word er een strakke wand of plafond gecreëerd, deze kan vervolgens worden gestukadoord en erna geschilderd of voorzien worden van behang. Voordelen van een metal stud plafond of wand zijn dat het brandvertragend werkt, het heeft een geluidsisolerende werking en bijna elke indeling is te realiseren. Een ander voordeel van een metal stud plafond is, dat het makkelijk is om hier bijvoorbeeld spotjes in te verwerken, ook hiervoor kan je bij ons terecht!

Kleine elektro werkzaamheden

Je kan bij ons zelfs terecht voor kleine elektro werkzaamheden, denk hierbij aan bijvoorbeeld het inbouwen van spotjes/muziekboxen in het plafond of het verleggen (verplaatsen) van een stopcontact. Hoe fijn is het als we een metal stud plafond bij jou komen maken en we deze gelijk voorzien van mooie spots en boxen, op deze manier hoef je voor deze werkzaamheden niet ook nog een ander bedrijf in te schakelen, ideaal toch? Of wil je een led strip ingebouwd in een koof, ook hiervoor staan wij voor je klaar. Voor meer informatie over wat mogelijk is, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Kleine timmerwerkzaamheden binnen

Plinten plaatsen:
Zijn je wanden klaar? Dan maakt een mooie plint het plaatje wel echt compleet! Plinten zorgen ervoor dat er een mooie overgang ontstaat van de wand naar de muur, maar hiernaast beschermen ze je wand ook nog eens tegen beschadigingen. Wij hebben een ruime keuze in plinten waar je uit kan kiezen!

Maar wij staan ook graag voor je klaar als het gaat om andere timmerwerkzaamheden die betrekking hebben op de afwerking van je huis. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een koof maken voor leidingwerk weg te werken. Maar ook aan bijvoorbeeld een wandbekleding van hout!

Kitwerkzaamheden binnen

Eventueel kunnen we ook kleine kitwerkzaamheden voor je uitvoeren, denk hierbij bijvoorbeeld aan het kitten van een aanrechtblad, raam of douchewand.