Buiten werkzaamheden

Buiten onderhoudsschilderwerk

Goed buiten schilderwerk heeft als functie het beschermen van het pand, maar zeker ook het geven van een mooie uitstraling, het is overigens toch het eerste wat mensen zien.
Het weer in Nederland en België is ontzettend wisselvallig, van 32 graden in de zomer tot -10 en sneeuw in de winter en van hagel tot windstoten, alles is mogelijk.
Dit betekend dan ook dat het buiten schilderwerk van je huis het zwaar te verduren heeft, daarom is het dus heel belangrijk om je huis zo goed mogelijk te beschermen.
Door je buiten schilderwerk goed bij te houden, zorg je ervoor dat er minder snel vocht je woning binnendringt.
Maar ook het houtwerk van bijvoorbeeld kozijnen bijhouden is heel belangrijk, zo zal het minder snel rot worden en een stuk langer mee gaan!

Onder buiten schilderwerkzaamheden valt eigenlijk alles aan de buitenzijde van een woning of bedrijfspand dat geschilderd kan worden, dus denk zeker ook aan dakkappelen, deuren en kozijnen.
Maar vergeet ook een schutting of tuinhuis niet!

Houtrot reparatie

Door onder meer invloeden van het weer, vuil en vocht, kan het voorkomen dat hout gaat rotten. Dit is natuurlijk vervelend, maar in veel gevallen is het gelukkig mogelijk om het houtrot te repareren zonder het volledig te moeten vervangen. Het repareren van houtrot in plaats van het vervangen van het hout heeft als grootste voordeel dat het een stuk voordeliger is.

Gevel reiniging

De gevel van je huis is toch de bescherming voor de binnenkant, om deze reden is het belangrijk deze ook goed te onderhouden! Door je gevel te reinigen voorkom je schade en slijtage en is je pand dus beter beschermt. Hiernaast zorgt een schone gevel er natuurlijk ook voor dat het huis er een stuk schoner uitziet van buiten.
Wij zijn in het bezit van een professionele hogedruk reiniger, waarmee we de gevel met warm water/stoom kunnen reinigen. We maken hier ook gebruik van om oude verfresten te verwijderen, voordat we de gevel voorzien van een nieuwe verflaag. Doordat de hoge druk gebruikt kan worden op een extreem hoge tempratuur, is deze ook zeer geschikt voor het verwijderen van hardnekkig vuil!

Gevel impregnatie

Het impregneren van de gevel houdt in dat deze wordt voorzien van een waterafstotende laag, die ervoor zorgt dat je pand beschermt is tegen doorslaand vocht en zorgt ervoor dat vuil zich minder snel hecht. Je pand beschermen tegen doorslaand vocht, betekend dus eigenlijk dat het vocht niet de gevel in kan trekken, hierdoor is je pand ook gelijk beschermt tegen vorstschade. Wanneer vocht in de gevel trekt en het gaat vriezen, zet het vocht namelijk uit en dit zorgt vervolgens weer voor barsten en scheuren. Hierdoor geniet je vervolgens weer van een langere levensduur van de gevel, doordat deze minder snel kapot kan gaan. Je moet er wel rekening mee houden dat het impregneren van de gevel enkel werkt bij doorslaand vocht en is dus geen oplossing voor bijvoorbeeld optrekkend vocht en hiermee geen garantie dat er geen vocht meer kan binnendringen in de woning. Wil je weten of jou gevel geschikt is voor gevel reiniging, neem dan gerust contact met ons op!

Buiten gevelisolatie

Gevelisolatie is zoals het woord het al zegt, isolatie van de gevel en dit heeft meerdere voordelen. Het grootste en meestal belangrijkste voordeel is het energieverbruik van een woning te verminderen. Maar gevelisolatie kent nog veel meer voordelen, zo is het mogelijk om met gevelisolatie het uiterlijk van een woning te veranderen en de waarde van de woning te doen stijgen. Ook is gevelisolatie een van de makkelijkste manieren om tocht in een woning te verminderen. Hiernaast zorgt een geïsoleerde muur er ook nog voor dat er zelden schimmelvorming zal optreden op de buitenmuur. Tevens word gevelisolatie ook vaak gebruikt bij oudere panden, om scheuren in de muren te overbruggen. Voor gevelisolatie kunnen verschillende materialen en diktes gebruikt worden. De meest gebruikte materialen zijn: polystreen platen, steenwol en cellulaire glasplaten. Wij werken dit vervolgens af met spachtelputz, dit is mogelijk in diverse kleuren. Alle isolatie materialen hebben hun eigen voor- en nadelen, wij kijken graag met je mee naar de beste oplossing voor jou wensen en woning!

Gevel bekleding

Naast het schilderen van de gevel van je pand, is het ook mogelijk om deze te bekleden met een beschermende laag. Deze laag kan van verschillende materialen gemaakt worden, zoals hout, composiet, kunststof of aluminium. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen en geven ook allemaal een andere uitstraling, bij het kiezen van het materiaal speelt dus vooral ook je eigen smaak een grote rol! Ook bij gevelbekleding is het zo, dat wanneer er word gekozen voor hout, dit vervolgens behandeld zal moeten worden met verf, dit om het hout te beschermen tegen invloeden van buiten af. De twee materialen waar wij het meest mee werken als het gaat om gevel bekleding zijn: Keralit en Trespa. Keralit is een gevelbekleding gemaakt van kunststof met een UV beschermende toplaag, het voordeel van Keralit is zeer sterk is en niet verkleurd in de zon. Trespa is tevens een gevelbekleding van kunststof, gemaakt van natuurlijke materialen. Ook Trespa is een zeer sterk materiaal en verkrijgbaar in veel verschillenden kleuren. Wil je graag het uiterlijk van je huis opfrissen door een mooie gevelbekleding aan te brengen, neem dan gerust contact op!

Sierpleister

Sierpleister is een techniek van muurafwerking, waarbij een soort kunsthars gebonden materiaal op je muur word aangebracht. Sierpleister kan aangebracht worden in elke gewenste kleur en met verschillende korreldiktes en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. De voordelen van sierpleister zijn dat het kras- en stootvast is, duurzaam (het blijft erg lang mooi) en is ideaal om wanden die er erg slecht aan toe zijn weer in mooie staat te brengen!

Boeiboord bekleding

Een boeiboord is een afwerking van de dakgoot of dakrand die gemaakt is van hout. Boeiboorden hebben een sier functie om een mooie overgang van het dak naar de muur te creëren. Maar naast de sier functie van het boeiboord heeft het boeiboord ook een beschermende functie, de rand tussen de gevel en de goot is erg kwetsbaar en een goed afgewerkt boeiboord beschermt dan ook tegen inregenen en het nestelen van vogels. Het hout waarmee de boeiboorden gemaakt zijn zullen eerst geschilderd worden om het hout te beschermen. Vervolgens is het mogelijk om het boeiboord te bekleden, dit kan op verschillende manieren. Een mogelijkheid is Plastisol, dit is een hoogwaardig verduurzaamd staalplaatmateriaal met een weersbestendige dikke kunststof kleurcoating, die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Een andere mogelijkheid is Trespa, dit is een soort kunststof plaat gemaakt van verschillende natuurlijke materialen. Trespa is een heel sterk materiaal en speciaal ontwikkeld voor gevel/boeiboord bekleding, ook dit materiaal is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Wil je de kleuren bekijken of de mogelijkheden voor jou huis? Neem dan snel contact met ons op!

Kleine timmerwerkzaamheden buiten

Vaak komt het voor dat als wij bijvoorbeeld een nieuwe boeiboord afwerking gaan maken, het hout waarvan het boeiboord is gemaakt zo slecht is, dat het niet meer met verf behandeld kan worden. In dit geval kunnen wij het boeiboord ook voorzien van nieuw hout.

Betonreparatie

Ondanks dat beton een sterk en duurzaam materiaal is, kan het toch voorkomen dat het na een lange tijd gebreken gaat vertonen en kunnen er beschadigingen optreden. Dit kan bijvoorbeeld komen door een lekkage, brandschade, zouten/chemicaliën, veroudering of betonrot. Met een betonreparatie is het mogelijk om deze beschadigingen te repareren, het is erg afhankelijk van de oorzaak van de beschadiging op welke manier we dit doen. Zo kunnen we scheuren in het beton herstellen door deze te injecteren, om betonrot te verhelpen betonbescherming aanbrengen of het beton coaten. Heb jij zelf beton dat toe is aan een reparatie? Neem dan snel contact op voor meer informatie!